Бизнесменът Васил Божков говори за безценната си колекция от антични предмети, която беше

...
Бизнесменът Васил Божков говори за безценната си колекция от антични предмети, която беше
Коментари Харесай

Божков със смразяващо послание към Борисов и Пеевски

Бизнесменът Васил Божков приказва за скъпата си колекция от антични предмети, която беше конфискувана от прокуратурата през 2020 година Три години по-късно ориста ѝ към момента виси на косъм, а Божков твърди, че управляващите целеустремено забавят случая и даже оферират елементи от сбирката на прилежащи страни.

В изявление за  Божков разказва по какъв начин е изгradил тази неповторима колекция от над 6000 експоната, някои от които са били притежавани от световноизвестни музеи. Той отхвърля обвиняванията, че е придобивал нелегално артефактите, и декларира, че тъкмо колекционерите като него опазват културно-историческото завещание.

" Където и да отидат тези предмети, те ще изчезнат вечно. А са купени, с цел да бъдат показвани на хората ", споделя предприемачът угрижен. Той разкрива още поразителни детайлности за разпилени предмети от сбирката и прережда срещи на високо ниво за нейното бъдеще.

Божков отхвърля потребността от експертиза за оценката на сбирката, която да обоснове задържането ѝ.  " Това са някакви безумни нелепости на прокурор Кънев ", съобщи той и добави, че задачата е единствено да се баламосва случая. Предприемачът акцентира още, че самият факт, че античните съкровища се оферират на други страни, е " закононарушение ".

Божков уточни и основните виновници за обстановката - някогашния премиер Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски. Той дефинира двамата като " сиамски близнаци ", които са толкоз свързани, че в случай че бъдат разграничени, ще умрат и двамата.  " Те са едно. Те са като тия сиамски близнаци, които не могат да бъдат неразрешени. Ако решим да ги разделим, ще умрат и двамата. Операция не може да се направи.​ ", сподели Божков.

В същото време Божков насочи и ненадейно предизвестие към България - в случай че сбирката му не бъде върната, страната ни ще бъде съдена в Страсбург.  " Всички ще плащате за това ", предизвести той. И добави, че в случай че завоюва делото, парите ще отидат във фонд за публични потребности, а не в хазната.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР